top of page
1598178523555.jpg

The Grand Touring Company

The Grand Touring Company werd in januari 2020 opgericht door Antwerpenaar én wereldburger Nicolas Geerts. Het bedrijf organiseert op maat gemaakte rally's voor bedrijven en grote groepen, stelt gepersonaliseerde roadtrips samen voor liefhebbers van oldtimers en alternatieve reizen, en brengt merchandise en accessoires op de markt zoals roadbooks, oldtimerkleding en meer.

  • Facebook
  • YouTube - Black Circle
  • LinkedIn
  • Instagram

Het verhaal van Nicolas

Ik was amper 4 jaar oud toen mijn ouders een verhitte discussie kregen over de aanstaande familievakantie naar Venetië. Het twistpunt? Of een leiband voor kinderen nodig was of niet. Mijn overbezorgde moeder vond van wel, tot groot ongenoegen van mijn vader. Uiteindelijk trok mijn vader aan het langste eind. Het bleek een godsgeschenk voor de vrijgevochten vierjarige Nicolas: ik zwierf van gracht naar gracht, liet geen duif ongemoeid op het San Marcoplein en verdween keer op keer in één van de vele smalle pittoreske steegjes. Mijn moeder zag het allemaal met lede ogen aan.

Deze diaspora bleef niet beperkt tot Venetië. Eenmaal weer thuis, ontsnapte ik enkele weken later opnieuw aan de aandacht van mijn ouders. Gezwind gooide ik mijn driewieler over het hek en reed ongemerkt naar de kinderdraaimolen op het dorpsplein.  Pas na 4 uur en een serie hartverzakkingen bij moeder later, werd ik teruggevonden. Gezond en wel, op de carrousel.

Gelukkig komt wijsheid met de jaren, al heeft de drang naar ontdekking mij nooit helemaal verlaten. Vooral de avonturen van grote ontdekkingsreizigers als Eric Tabarly, Edmund Hillary en prins Scipione Borghese voeden mijn verbeelding nog tot op vandaag. Het tijdperk van de grote heroïsche expedities ligt misschien achter ons, maar het heeft mij geïnspireerd om het avontuur te omarmen en de wereld te zien als een plaats van eindeloze mogelijkheden.

Naast mijn passie voor alternatief reizen, ontwikkelde zich een interesse voor gemotoriseerde voertuigen. Geleidelijk begon het idee te dagen dat, in tegenstelling tot de onpersoonlijke ervaring van een vliegreis, een slow journey per auto of motor de meest geschikte manier was om onze prachtige blauwe planeet te verkennen. Dit resulteerde in vele reizen in binnen- en buitenland met een enorm scala aan voertuigen; zowel 2- als 4-wielig.

Een eerste hoogtepunt kwam in 2017. Tijdens mijn sabbatical maakte ik een epische reis van 2.400 kilometer van Antwerpen naar Ljubljana op mijn Honda Monkey.  Tijdens deze reis realiseerde ik me iets heel belangrijks: dat een uitstekende voorbereiding het recept is voor een geslaagde reis, maar dat het ook enorm veel tijd kost. En dat is nu precies het deficit van de hectische 21ste eeuw: tijd. Ons leven bestaat uit het nemen van de kortste en meest efficiënte route, maar daarbij verliezen we al het moois onderweg uit het oog.

Met deze filosofie en het credo 'we create the goodlife on wheels' in het achterhoofd, heb ik in januari 2020 The Grand Touring Company opgericht. Met The Grand Touring Company wil ik een ervaring op wielen creëren voor liefhebbers van alternatieve reizen, klassieke auto's en iedereen die eens van de gebaande paden af wil. In dit kader bied ik verschillende diensten en producten aan: van oldtimer roadtrips in binnen- en buitenland, tot op maat gemaakte rally's voor grote groepen en bedrijven, tot de publicatie van gespecialiseerde roadbooks. Het is mijn ultieme doel om u als klant volledig te ontzorgen, van A tot Z. Ik doe het denkwerk, van concept tot administratie. Het genieten laat ik aan u over.

 

The only thing you should be worried about is keeping your eyes on the road.

Wanneer je reist met The Grand Touring Company, is de weg de reis.

Contact

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Plan nu je gratis intakegesprek.

+32 (0) 474 29 79 64

bottom of page